Crypto-malware of coinminer-malware is een van de nieuwere malwarebedreigingen. In tegenstelling tot traditionele ransomware, werkt het volledig onopgemerkt op het apparaat van de gebruiker, waardoor het bijzonder verraderlijk is.

 

Hoewel veel Bitcoin-eigenaren momenteel moeite hebben om toegang te krijgen tot hun Bitcoin-portefeuilles, registreerden onderzoekers van Avira Protection Labs een toename van 53 procent in malwareaanvallen met munten in het vierde kwartaal van 2020 vergeleken met het derde kwartaal van 2020. Bovendien wordt de prijs per 1 Bitcoin momenteel geschat op ongeveer $ 36.000, dicht bij het hoogste punt ooit dat het eerder deze maand bereikte. Het onderzoeksteam van Avira vermoedt een verband tussen de snelle prijsstijging en de toegenomen malwareactiviteit voor munten.

 

“De snelle toename van malware met muntmijnwerkers suggereert dat malwareschrijvers profiteren van de prijsontwikkeling van de afgelopen maanden en steeds vaker malware verspreiden die erop gericht is de computerbronnen van andere mensen te exploiteren voor illegale mijnbouwactiviteiten. Deze correlatie is niet verrassend, maar toch zorgwekkend voor legitieme mijnwerkers. en investeerders ”, zegt Alexander Vukcevic, directeur van Avira Protection Labs. tron koers verwachting is gestegen.

 

 

Crypto-malware is in het geheim mijnbouw

 

Crypto-malware of coinminer-malware is een van de nieuwere malwarebedreigingen. In tegenstelling tot traditionele ransomware, werkt het volledig onopgemerkt op het apparaat van de gebruiker, waardoor het bijzonder verraderlijk is. De malware heeft niet als doel om gegevens te stelen of de gebruiker te chanteren, maar om zo lang mogelijk op de achtergrond te blijven en heimelijk te minen. Om dit te doen, gebruikt de malware bronnen van de geïnfecteerde computer, zoals de processor, grafische kaart en hoofdgeheugen, evenals de netwerkbandbreedte. Het kapen van computerbronnen wordt cryptojacking genoemd.

 

De drie belangrijkste soorten muntmijnwerkers zijn uitvoerbare bestanden, browsergebaseerde cryptocurrency-mijnwerkers en geavanceerde bestandsloze mijnwerkers – die allemaal op verschillende apparaten en systemen kunnen worden uitgevoerd. hoe kan ik bitcoins kopen?

 

Bitcoin-prijs blijft stijgen

 

Sinds de oprichting in 2009 is Bitcoin in waarde gestegen en is het hard op weg de duurste cryptocurrency ter wereld te worden. In tegenstelling tot de meeste reguliere valuta’s, heeft Bitcoin een eindige voorraad die is vastgesteld op 21 miljoen. Het resultaat hiervan is dat naarmate het aanbod afneemt, de waarde toeneemt en dit de afgelopen tien jaar jaar na jaar is gebeurd. Dit betekent echter niet dat het niet extreem vluchtig is. De afgelopen jaren hebben we grote pieken en crashes gezien in de cryptocurrency, waardoor het een steeds riskantere investering wordt. Op vrijdag 8 januari 2021 steeg Bitcoin bijvoorbeeld naar een recordhoogte van bijna $ 42.000, maar de volgende maandagochtend handelde het rond $ 33.000, een daling van meer dan 20%. Terwijl andere cryptocurrencies en aandelen ook daalden naarmate de sterkte van de Amerikaanse dollar toenam, haalde geen enkele de krantenkoppen zoals Bitcoin. Dit komt omdat het iconisch is geworden in het dagelijks leven en de meest bekende valuta ter wereld is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *