Beleggers kunnen het gemiddelde marktrendement benaderen door een indexfonds te kopen. Wanneer u individuele aandelen koopt, kunt u hogere winsten behalen, maar loopt u ook het risico van ondermaatse prestaties. De aandelenkoers van First Seacoast Bancorp (NASDAQ: FSEA) is bijvoorbeeld het afgelopen jaar met 14% gedaald. Dat valt opvallend onder het marktrendement van rond de 25%. We zouden niet overhaast een oordeel vellen over First Seacoast Bancorp, omdat we geen lange geschiedenis hebben om naar te kijken. www.aandelenkopen.nl heeft veel informatie.

 

In zijn essay The Superinvestors of Graham-and-Doddsville beschreef Warren Buffett hoe aandelenkoersen niet altijd rationeel de waarde van een bedrijf weerspiegelen. Een manier om te onderzoeken hoe het marktsentiment in de loop van de tijd is veranderd, is door te kijken naar de interactie tussen de aandelenkoers van een bedrijf en de winst per aandeel (EPS).

 

First Seacoast Bancorp slaagde er in de afgelopen 12 maanden in om de winst per aandeel te verhogen van verlies naar winst.

 

De groeipercentages van de winst per aandeel zijn niet bijzonder nuttig om te vergelijken met de aandelenkoers, wanneer een bedrijf van verlies naar winst is overgegaan. Maar we kunnen verschillende statistieken verhelderend vinden.

 

De omzet van First Seacoast Bancorp is het afgelopen jaar zelfs met 10% gestegen. Omdat de fundamentele statistieken de daling van de aandelenkoers niet gemakkelijk verklaren, kan er een kans zijn als de markt overdreven heeft gereageerd.

 

De onderstaande afbeelding laat zien hoe inkomsten en inkomsten in de loop van de tijd zijn veranderd (onthul de exacte waarden door op de afbeelding te klikken).

 

winst-en-omzetgroei

Het is waarschijnlijk vermeldenswaard dat de CEO minder wordt betaald dan de mediaan bij bedrijven van vergelijkbare grootte. Het is altijd de moeite waard om de beloning van de CEO in de gaten te houden, maar een belangrijkere vraag is of het bedrijf de inkomsten door de jaren heen zal laten groeien. Duik dieper in de inkomsten door deze interactieve grafiek van de inkomsten, inkomsten en cashflow van First Seacoast Bancorp te bekijken. goede aandelen 2021 is gestegen.

 

Een ander perspectief

Terwijl de aandeelhouders van First Seacoast Bancorp dit jaar 14% zijn gedaald, is de markt zelf 25% gestegen. Houd er echter rekening mee dat zelfs de beste aandelen gedurende een periode van twaalf maanden soms slechter zullen presteren dan de markt. Afgezien van de afgelopen twaalf maanden, is het goed om te zien dat de aandelenkoers de afgelopen negentig dagen met 8,6% is gestegen. Dit kan gewoon een sprong zijn omdat de verkoop te agressief was, maar met gekruiste vingers is dit het begin van een nieuwe trend. Het is altijd interessant om de prestaties van de aandelenkoers op langere termijn te volgen. Maar om First Seacoast Bancorp beter te begrijpen, moeten we met veel andere factoren rekening houden. We hebben bijvoorbeeld twee waarschuwingsborden voor First Seacoast Bancorp geïdentificeerd waarvan u op de hoogte moet zijn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *